Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI

Podjetje ZAMAN d.o.o. varovanju osebnih podatkov namenja posebno skrb. Kot obdelovalec in upravljavec smo izvedli številne tehnične in organizacijske ukrepe za zagotovitev najboljše zaščite osebnih podatkov, ki jih posedujemo. Zbiranje in obdelava sta urejena v skladu z Uredbo o splošnih podatkih o varstvu podatkov (GDPR) in v skladu z državno določeno in predpisano zaščito podatkov.

Kar se spletne strani podjetja tiče, pa poudarjamo, da je spletna stran https://www.zaman.si/ zgolj predstavitvena stran ki od obiskovalca spletne strani ne zbira osebnih podatkov. Tudi IP obiskovalca spletne strani se ne beleži/spremlja/shranjuje.

 

PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?
Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Seznam piškotkov na naši spletni strani:

– Nujno potrebni piškotek za delovanje spletne strani

Sejni piškotek

Piškotek Trajanje Namen
__PHPSESSID seja Delovanje sistema za prikaz vsebin.

 

Nujen je za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo začasno namestimo to vrsto piškotka. Piškotek pa se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani. Preko sejnega piškotka ne zbiramo podatkov in informacij v datotekah dnevnika strežnika.

Drugih vrst piškotkov ne uporabljamo.

© zaman d.o.o. 2016 | Vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Politika zasebnosti